مطمئنا، بارها از خود پرسیدهاید که شیشه سکوریت چگونه ساخته می شود و طی چه فرایندی این شیشهها مقاوم میشوند؟ در این مطلب قصد داریم تا اطلاعات جامعی در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. شیشههای امنیتی (Security) که در ایران به شیشه سکوریت معروف هستند، جایگزین شیشههای معمولی، که در برابر ضربه کاملا شکننده هستند، شده و در برابر ضربه مقاوم هستند. این شیشهها مقاومت بالایی در برابر انواع ضربه و حتی برخی گلولهها دارند. البته، این نوع از شیشه کاملا با نمونههای ضد گلوله فرق داشته و تنها برخی از آنها توانایی مقاومت در برابر اصابت گلوله را دارند.
روش ساخت شیشه سکوریت چگونه است؟
در ساخت شیشههای سکوریت از روش حرارتدهی استفاده میشود؛ به گونهای که ابتدا شیشهها به ابعاد مورد نظر برش داده شده و سپس برای سکوریت شدن راهی کوره حرارتی میشوند. دلیل برش دادن شیشهها قبل از فرایند سکوریت این است که پس از حرارتدهی، شیشهها به قدری سخت و مقاوم میشوند که هر گونه برش و سوراخکاری را غیر ممکن ساخته و ممکن است شیشه سکوریت شکسته شود. پس از برش دادن شیشه، لبههای آنها را توسط سنگ دایموند صیقل داده و درون کورههای 700 درجهای حرارت میدهند. پس از اینکه شیشهها تا آستانه ذوب شدن رفتند، آنها را از کوره خارج کرده و بلافاصله سرد میکنند. در این فرایند سطوح خارجی شیشه نسبت به سطوح داخلی آن زودتر سرد میشوند که این امر موجب افزایش مقاومت شیشه میشود. برای اطلاع از قیمت شیشه کارشناسان فروشگاه اینترنتی سازوکار همواره جوابگوی شما عزیزان خواهد بود.
میزان مقاومت شیشههای سکوریت چقدر است؟
اکنون که پاسخ سوال خود را در خصوص اینکه شیشه سکوریت چگونه ساخته می شود، گرفتید بهتر است با میزان مقاومت آن نیز آشنا شوید. شیشههای سکوریت تنها از لحاظ مکانیکی مقاوم میشوند و سایر خصوصیات فنی آنها نظیر درصد عبور نور، نقطه ذوب، ترکیبات شیمیایی، ضریب انبسط و غیره بدون تغییر باقی میمانند. منظور از مقاومت مکانیکی همان ضدضربه بودن است. شیشههای سکوریت نسبت به نمونههای معمولی 4 الی 5 برابر در برابر ضربه مقاومترند به همین دلیل قیمت شیشه های سکوریت از شیشه های معمولی بیشتر می باشد. البته، این بدان معنا نیست که آنها هرگز نمیشکنند. آنها تا جایی که بتوانند در برابر ضربه و تغییرات آب و هوایی مقاومت کرده و در صورت شکستن تبدیل به تکههای ریز میشوند که این امر خسارت جانی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
انواع شیشههای سکوریت
برای درک این سوال که چگونه شیشه سکوریت ساخته می شود باید انواع آن را نیز بشناسید. شیشههای سکوریت به طور کلی دارای دو نوع هستند که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
- شیشههای حرارتدیده
نحوه ساخت این شیشهها را در پاراگرافهای قبلی توضیح دادیم. اما، بهتر است با ویژگیهای این نوع شیشه آشنا شوید. از اصلیترین مزایای این شیشه باید به امنیت فوقالعاده آنها هنگام شکستن اشاره کرد؛ به گونهای که هنگام شکستن تکهتکه شده و هیچ آسیبی به افراد نمیزند. از این شیشهها در مناطق زلزلهخیز، فروشگاهها و خودروها استفاده میشود. البته نباید از عیب بزرگ آنها که در برخی مواقع به راحتی میشکند گذشت.
- شیشههای لمینتی
برای آگاهی بهتر از این موضوع که شیشه سکوریت چگونه ساخته می شود باید با مدلهای لمینتی نیز آشنا شد. شیشههای لمینتی توسط یک لایه پلاستیک بادوام به نامهای PVB و پولیوینیل که در بین دو قاب شیشهای قرار میگیرد، ساخته میشوند. این ترکیبات با شیشهها چفت شده و مقاومت آن را در برابر ضربه و شکستگی به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهند. یکی از جنبههای مهم این شیشهها این است که امکان اضافه کردن لایههای بیشتر و PVB وجود دارد؛ به گونهای که میتوان ضخامت آن را به 5 سانتیمتر رساند و آن را نزدیک به استاندارد شیشههای ضدگلوله کرد.
موارد استفاده از شیشههای سکوریت
به طور کلی، این شیشهها را در ویترین فروشگاهها، شیشه خودروها، دربهای متحرک، مناطق زلزلهخیز، ساختمانهای تجاری و اداری، بانکها و ... به کار میبرند. از آنجایی که مقاومت این شیشهها در برابر باد و طوفان بالاست، میتوان آنها را در مناطق بادخیز نیز استفاده کرد.
در این مطلب از وبسایت سازوکار شما را با این موضوع که شیشه سکوریت چگونه ساخته می شود، آشنا کردیم. شیشههای سکوریت که به معنای شیشههای امنیتی هستند، مقاومت بالایی در برابر ضربه و آسیب دارند. البته، در بسیاری از مواقع اگر میزان ضربه سنگین و بیش از آستانه تحمل شیشه باشد، شیشهها میشکنند و به تکههای ریز تبدیل خواهند شد.